www.carclean.nl
View RSS Feed

Cojones

Tja, kerst

Rate this Entry
[B]Voor veel mensen is kerst iets waar ze weken van te voren reikhalzend naar uit kijken. Natuurlijk, ik snap dat wel. En natuurlijk, ik zie ook wel in dat het “gezellig” zou moeten zijn. Maar voor mij werkt die gemaakte gezelligheid niet. Als ik heel eerlijk ben.
[/B]
Natuurlijk bestaat nu de kans dat ik overkom als een zeurpiet. Eén die zich afzet tegen de consumptiemaatschappij – waar kerst eigenlijk om draait. Iemand die zegt dat kerst hem niet bevalt om zo wat aandacht te krijgen. Maar nee, dat is niet zo. Nouja, aandacht is altijd fijn, maar dat is niet de reden dat ik een stukje schrijf waarin ik mijn antipathie tegen deze christelijke feestdag uit.

Ik ben enig kind. Ik heb gescheiden ouders. En dan heb ik ook nog eens een keer ouders die gebroken hebben met hun familie. Je kunt zeggen dat ik op zijn minst een getroebleerd beeld heb als het aankomt op familiebanden. Er is niets gebeurt wat strafbaar zou kunnen zijn, maar familiebanden zijn voor mij niet wat ze voor andere mensen zijn.

Terwijl mensen vanavond kerst vieren met kinderen, ouders, broers, zussen of weet ik het wat, zit ik een beetje TV te kijken. “Ga wat doen met vrienden”, zul je zeggen. Goed bedoeld, uiteraard, maar op de één of andere manier heb ik het gepresteerd om een groep vrienden om me heen te verzamelen waarbij familie minstens net zo belangrijk is als vriendschap. Het gevolg? Al m’n vrienden zijn kerst aan het vieren bij familie.

Medelijden is het laatste waarop ik wacht. Ik heb het heus niet slecht. Ik ga morgen toch langs bij een deel van mijn familie. Het jaarlijkse samenzijn voor een deel van de familie. Meer om mijn oma een plezier te doen, dan voor mijn eigen plezier. Gelukkig heb ik aankomende week een volle agenda. Leuke dingen. Fijne mensen. Het punt dat ik wil maken? Het kan altijd slechter.
[video=youtube;P-pCch5hScg]http://www.youtube.com/watch?v=P-pCch5hScg[/video]

Submit "Tja, kerst" to Google Submit "Tja, kerst" to Twitter Submit "Tja, kerst" to Facebook Submit "Tja, kerst" to Myspace Submit "Tja, kerst" to StumbleUpon Submit "Tja, kerst" to Digg Submit "Tja, kerst" to Delicious

Updated 24-12-2010 at 19:57 by Cojones

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments

  1. D20VT's Avatar
    Fijne kerst Michael, en doe de groeten aan Ronny
  2. turbo-prakkie's Avatar
    Ja,van mij mogen ze heel die k*t-kerst ook afschaffen..........