www.carcam.nl
View RSS Feed

Cojones

Zoet roze zaligheid

Rate this Entry
[B]Ik heb een zeer beperkte concentratiespanne, en ik leef in fases. Soms overheerst een maand lang de diepvriespizza mijn menu. Een maand later is dat pasta met schnitzel. Weer een maand later is dat mosterdsoep met stokbrood. In augustus drink ik alleen maar Dr. Pepper, om in september niets anders dan blikjes Coca Cola in huis te hebben. In oktober zeg ik vaarwel tegen het rood witte blikje, en is de koelkast gevuld met Cassis. In november is het thee – uitsluitend Earl Grey wat de klok slaat. [/B]

In de zomer luister ik continu naar dezelfde Serge Gainsbourg cd, om die in de winter te ruilen voor een Miles Davis cd. Tussendoor luister ik naar Joy Division. Koop ik een nieuwe plaat in de platenzaak, dan luister ik de aankomende week alleen maar die ene plaat, ’s avonds, als ik mijn tanden poets.

Of dit gedrag onder het kopje “dwangneurose” te scharen is weet i niet, maar licht neurotisch is het denk ik wel. Het is vreemd, ik ben nieuwsgierig, en ontdek graag nieuwe dingen, maar het lijkt alsof ik een aantal hoofd-fases heb die ik afwissel. Of het nu muziek, eten of drinken betreft. Er zijn een paar constanten die elkaar afwisselen. Niet omdat ik bang ben, maar omdat ik op die manier, tja, ontspan.

Vanmorgen ging ik op pad voor één van de meest treurige dingen die een mens kan doen. Ok, een uitvaart is misschien nog wel iets minder leuk, maar voor mij is een tripje naar Albert Heijn op zaterdag ochtend niet bepaald leuk. Hoe dan ook, ineens besefte ik me met mijn gehele geest dat ik weer eens een fase had afgesloten: die van de afbak croissants. Met het aanschaffen van grote zakken Japanse zoutjes lijk ik een nieuwe periode te zijn ingeslagen.

Maar laatst, op de fiets, besefte ik me iets. Er is één ding wat niet gebonden is aan periodes. Eén ding waar ik altijd zin in heb, wat altijd lekker is. Een eerder droog dan klef cakeje. Dat rijkelijk met krummels strooit terwijl ik er van hap. Maar niet voordat mijn tanden langzaam en eigenlijk niet bepaald trefzeker door een zoete roze laag fondant breken. Langzaam voel ik de droog-achtige cake vermengen met de laag fondant, en langzaamaan soepel en zacht worden. Ik slik, maak ruimte, en neem een volgende hap. Er valt een stukje op de grond. Het fondant blijft nog aan de rest van de koek zitten. Ik neem nog een hap, en nog een hap. Ik weersta de verleiding van een tweede koek, en ga tevreden in de zon zitten. Roze koek, wat ben je lekker.

Submit "Zoet roze zaligheid" to Google Submit "Zoet roze zaligheid" to Twitter Submit "Zoet roze zaligheid" to Facebook Submit "Zoet roze zaligheid" to Myspace Submit "Zoet roze zaligheid" to StumbleUpon Submit "Zoet roze zaligheid" to Digg Submit "Zoet roze zaligheid" to Delicious

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments

 1. Tom's Avatar
  Ik zeg, de beste tot nu toe! Maar dat komt misschien omdat het 'fase' verhaal voor mij heel herkenbaar is.
 2. Menaz's Avatar
  Ha, ik maak net een zak AH croissants leeg!
 3. FastFrank's Avatar
  Goed geschreven,erg pakkend.Roze cakejes blijven idd lekker
 4. turbo-prakkie's Avatar
  Mooi verhaal..........toch liever van die chocolade-spacekoeken
 5. NielsIbizaSC's Avatar
  Deze fases herken ik niet bij mezelf... maar wel leuk om te lezen
 6. Karin_SLC's Avatar
  Ik krijg spontaan zin in roze koeken, morgen maar weer eens kopen
 7. Nars's Avatar
  Quote Originally Posted by Cojones View Post
  Iedereen die meer dan 4 spelfouten in twee posts maakt krijgt een ban.
  ff tellen

  weet i niet
  1

  concentratiespanne, en ik leef in fases
  In nevengeschikte zinnen is een komma voor het voegwoord en meestal overbodig, maar niet altijd. Gebruik van de komma is aan te raden in lange zinnen, of als er kans op een verkeerde lezing bestaat. 2

  rood witte blikje,en is de koelkast gevuld met Cassis.
  Zie fout nummer 2. Dit is dus nummer 3  Mijn excuus, ben ambtenaar
 8. Cojones's Avatar
  Die missende 'k' komt omdat mijn toetsenbord soms hapert, die twee komma's staan prima op die plek hoor. Als schrijver gebruik je interpunctie om ook de klemtoon van een zin te verleggen. Het verloop van de zin zou zonder komma anders klinken wanneer je het hardop op zou lezen.
 9. Tinos's Avatar
  Kommaneukers!
 10. Nars's Avatar