www.seat.nl
View RSS Feed

Cojones

Wassen

Rate this Entry
[B]Ik zou geheel volgens de traditie iets kunnen schrijven over gevoelens. Of over smaak – zowel die in je mond als je persoonlijke voorkeur. Maar neen, ik zal eens schrijven over hetgeen me ooit naar deze site bracht. Maar dan algemener. Niet zo specifiek als iets dat “Cordoba” heet – reizen, daar kan ik het trouwens ook nog wel eens over hebben – of zelfs niet iets minder specifiek als “Seat”. Neen, het gaat over auto’s in het algemeen. Alles behalve specifiek.[/B]

Maar om het dan toch iets specifieker te maken: ik wil wat aandacht schenken aan het wassen van auto’s. Soms bekruipt mij het gevoel dat er een ongeschreven regel bestaat, die bepaalt dat je als autoliefhebber elke week je Gouden Koets moet wassen. Moet vertroetelen. Met een spons, doekje of poetspad alle lijnen van je auto liefdevol moet betasten. Betasten alsof het iets levends is. Bij elke oneffenheid is de schrik van je gezicht af te lezen. Alsof je een pluk rughaar ontdekt bij het mooiste meisje dat je ooit aan de haak hebt geslagen. Mooi is ze, maar die kleine - nouja - onvolkomenheid blijft door je hoofd spoken. Op momenten waarop je zou moeten genieten flitst die kras weer door je hoofd. Of het plukje haar, als je in gedachten nog bij die vrouw zit.

Ik zou mezelf omschrijven als autoliefhebber. Met een Volvo 940 voor de deur waar zoveel geld in zit dat ik ook wel een recente V70 had kunnen kopen vind ik dat geen onterechte classificatie. En een CX in de stalling die ik eigenhandig een tweede leven ga geven doet diezelfde classificatie ook geen onrecht. Maar er is één ding waardoor mensen mijn oprechtheid als autoliefhebber in twijfel nemen. De regelmaat waarin ik mijn auto’s was. Al vanaf mijn eerste auto reed ik bijna altijd in een vieze koets. Ja, toen ik nog bij een autobedrijf werkte waste ik de boel iets regelmatiger, kleine moeite. Of ik gaf de autowasser een frietje met een hamburger. Maar nu? Wassen? Wasda?

Toen ik vanmorgen naar mijn auto liep om – ok, ik geef het toe – naar Ikea te rijden – overigens louter om een espressopotje te halen – viel me ineens op dat er groene aanslag achter wat rubbers zit. Dat er aangekoekte remstof op twee van de vier nogal zeldzame BBS wielen zit. Dat ik nauwelijks nog door de delen van de voorruit kan kijken waar de ruitenwissers niet komen. Oja, en er zit een ster in één van de mistlampen, waarvan ik ooit het laatste nog leverbare setje in Europa kocht. ‘Naar de wasstraat’, is het eerste wat in me op kwam. Ja autoliefhebbers, ik schrijf wasstraat.

Enigszins opgewonden en nerveus – het is immers al weer meer dan een half jaar geleden – rijd ik richting de wasstraat. ‘Ja, dat wordt genieten straks’ spookt door mijn hoofd. Inmiddels vol enthousiasme geef ik richting aan naar rechts, daar zit de wasstraat. Ik sluit aan in de rij. Wissel een blik met een mevrouw met kinderen in een groene Alfa Romeo. Kijk naar de sippe man in de Jaguar die er voor staat. Kijk in mijn binnenspiegel, en zie nog niemand achter me staan. Zonder één tel te twijfelen zet ik ‘m in de versnelling die rechtsachter zit. De versnelling die op de pook aangeduid wordt met R. Wassen á la, maar in de rij staan om 5 minuten lang tegen heen en weer slingerende lappen en naar beneden glijdend schuim te kijken is een brug te ver. Op eens lijkt Ikea op zaterdag niet eens zo een slecht idee, bedenk ik me terwijl ik me de maximum snelheid overschrijdend door het verkeer beweeg.

[I]Het bewijs[/I]
[img]http://www.seat-online-album.nl/d/22010-1/Photo+feb_+05_+15+16+42.jpg[/img]

[img]http://www.seat-online-album.nl/d/22013-1/Photo+feb_+05_+15+16+21.jpg[/img]

[img]http://www.seat-online-album.nl/d/22019-1/Photo+feb_+05_+15+16+01.jpg[/img]

Submit "Wassen" to Google Submit "Wassen" to Twitter Submit "Wassen" to Facebook Submit "Wassen" to Myspace Submit "Wassen" to StumbleUpon Submit "Wassen" to Digg Submit "Wassen" to Delicious

Updated 05-02-2011 at 16:49 by Cojones

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments

 1. FastFrank's Avatar
  Wederom een sterk stukje tekst,alleen de gedachte van een vrouw met haar op de rug...........
 2. Cojones's Avatar
  Ha, dankje. Ik ben het plukje gelukkig nog nooit tegengekomen in het echte leven, maar ik heb menig maal gefronst bij een intiemere tweede ontmoeting, bijvoorbeeld.
 3. Thijs van Tilborg's Avatar
  Wat kan 'ie schrijven hé. Het mooie is dus, het maakt echt geen zak uit waar het over gaat. Ook al zou het nergens over gaan, zelfs "niets" is boeiend. Het leest gewoon fijn weg. Complimenten Michael!
 4. Menaz's Avatar
  Herkenbare passage, over die kras.
 5. Tinos's Avatar
  Als je je auto toch echt schoon wilt hebben, kan je ook een mobiele wasservice bestellen.
 6. Cordoba's Avatar
  Weer een fraai stukje leesvoer.
 7. nick.venema's Avatar
  Leuk!