www.carclean.nl
View RSS Feed

Cojones

Alles tegelijk

Rate this Entry
[B]Als enig kind zijnde, krijg ik vaak de vraag of ik vroeger niet heel erg verwend ben. Een vraag waar ik maar moeilijk antwoord op kan geven. Ik vind zelf van niet, maar ja, objectief referentiemateriaal heb ik niet. Ik zeg meestal maar dat ik van mijn ouders gewoon moest sparen als ik een Playstation wilde hebben, en dat ik vanaf mijn dertiende werk, omdat mijn ouders zeiden dat ik geen brommer zou gaan krijgen als ik zestien was. Een rijbewijs, dat kon ik krijgen als ik niet zou roken. Nu, dat laatste is gelukt, maar dat is eigenlijk bijzaak.[/B]

Wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat ik voor bijna alles wat ik wilde hebben moest werken. En dat vind ik niet erg. Alleen de les die ik er uit zou moeten hebben geleerd blijkt me toch flink tegen te vallen. Ik kan net geduldig wachten met geld uit geven. Neen, ik smijt het met bergen tegelijk de deur uit. Zo had ik een jaar geleden mezelf voorgenomen om geen geld meer uit te geven aan de Volvo, behalve het absoluut noodzakelijke. Zou er iets stukgaan, dan zou dat vervangen worden. Niets deed me vermoeden dat een paar maanden later de koppakking er uit zou liggen. Dat deed het Citron project behoorlijk vertraging op lopen.

Had ik daar maar van geleerd. Had ik maar gedacht Laat ik rustig aan doen. Ook de Volvo is oud, en gaat wel eens stuk. Een jaar verder is er echter nog niets veranderd. In n maand bestel ik nieuwe banden, velgen en een motorkap voor de Citron, maar ook een compleet nieuwe turboback uitlaat voor de Volvo. Ik heb de bestellingen nog geen dag doorgegeven, of ik krijg al van mn huisgenoot te horen dat we de huurtoeslag van 2009 moeten terug betalen. Een dag later krijg ik een tandartsrekening op de mat, en tussen de folders van Kruidvat en Gamma zit de acceptgiro van mijn parkeervergunning verstopt.

Alle zorgen vanwege mijn eigen onhandige - keuzes verdwijnen met de snelheid van het licht als ik me op vrijdagmiddag na mn werk met een stel mensen van middelbare leeftijd overgeef aan de yoga lerares. Die me er voordat ik ontspannen, relaxed en geestelijk zorgeloos buiten sta nog aan herinnert dat ik nog een paar tientjes moet betalen voor de laatste paar lessen. Oja, yoga kost ook geld.

Wie weet komt wijsheid met de jaren, maar voorlopig biets ik eten bij mn ma, en jat ik biertjes uit backstage koelkasten op feestjes. Klagen? Neuh.

Submit "Alles tegelijk" to Google Submit "Alles tegelijk" to Twitter Submit "Alles tegelijk" to Facebook Submit "Alles tegelijk" to Myspace Submit "Alles tegelijk" to StumbleUpon Submit "Alles tegelijk" to Digg Submit "Alles tegelijk" to Delicious

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments

 1. FRchippie's Avatar
  Geld moet rollen Michael, met of zonder wielen.....
 2. Fura's Avatar
  Moeten we al aan een inzamelingsactie gaan denken?
 3. Cojones's Avatar
  Welnee, ik red me wel. 't Leerproces zal alleen nog lang duren, denk ik zomaar.
 4. FastFrank's Avatar
  Overal hetzelfde,wat er bij mij binnenkomt gaat er ook met een rotgang weer uit.Zolang je de verplichte dingen kan betalen
  moet je er toch wat van genieten.
 5. Cordoba's Avatar
  Ik denk eerlijk gezegd, dat je het nooit echt gaat leren. Omgekeerd zijn er ook genoeg mensen die alleen sparen/oppotten en eigenlijk nooit gewoon kunnen genieten. Balans is een kwestie van continue aanpassen (en dat is ook vermoeiend). Ik zou zeggen accepteer wie/hoe je bent, en leer er zo goed mogelijk mee te leven.

  Ik denk niet dat 'enig kind' er iets mee te maken heeft. Ik zie wel vaak verschil in hoe een 'enig kind' omgaat met vrienden(veel belangrijker omdat je geen broer/zus hebt), en dat veel mensen die 'enig kind' zijn nog wel eens onredelijk veel aandacht vragen. Dat laatste komt in mijn ogen doordat van jongs af aan de ouders op het kind zijn gericht, en je nooit even ruimte moet maken voor broer/zus. Ik ken je niet persoonlijk dus geen idee in hoeverre dit voor jou opgaat, dus zie het als 'algemene opmerkingen', niet persoonlijk gericht.