www.vagtechniek.nl
View RSS Feed

Cojones

Een column op je vertrouwde forum? Jazeker!

Rate this Entry
[B]Tja, dan ben je zesenhalf jaar lid van een forum, en dan krijg je de vraag of je een column zou willen schrijven. Die vraag komt niet zomaar uit de lucht vallen, daar kom ik later op terug, maar verrast ben ik wel. Toch hoef ik niet erg lang na te denken en besluit te laten weten er tweewekelijks één te willen schrijven. Kunnen schrijven. Na mijn toezegging begin ik te denken over de inhoud van de eerste, en bedenk me dat mijn aanwezigheid op dit forum voor velen een raadsel zal zijn. Laat ik daarom beleefd zijn, en niet op een zeurderige toon van kiet gaan (dat doen veel columnisten, echt hoor), maar mezelf even introduceren. Kort, en oppervlakkig: tijd om diep te gaan komt er nog voldoende. [/B]

Ooit, in een inmiddels ver verleden – zes jaar is een kwart van mijn leven – ruilde mijn vader een Audi 100 in voor een gele Cordoba Cupra. Natuurlijk – puber die ik was - had ik wilde plannen met het ding, waarop ik besloot mezelf eens even te gaan inlezen op een Seat forum. Ik zou pa wel kunnen enthousiasmeren dacht ik. SO bleek een bijzonder forum, een gezellig forum. Voordat ik het wist was ik een actief bezoeker, die niet meer weg te slaan was. Ik ben gebleven, ook toen mijn vader zijn uiteindelijk gewoon nog standaard Cupra inruilde voor een Grand Cherokee. Ook toen ik inzag dat ik de komende jaren geen Seat zou gaan rijden.

Wat ik dan wel reed? Een Daihatsu Charade – [URL="http://www.seat-online-album.nl/d/14967-2/DSC00597.JPG"]hier gebroederlijk op de foto met de Cordoba[/URL], een Alfa 155 2.0 16v, een [URL="http://www.seat-online-album.nl/v/Cojones/Volvo+944/"]Volvo 944 Turbo[/URL], een Lancia Thema V6, een [URL="http://www.seat-online-album.nl/v/Cojones/Polog40/"]Polo G40[/URL] en ik sloot het rijtje dagelijkse auto’s af met een wederom [URL="http://www.seat-online-album.nl/v/Cojones/Volvo+945/"]een Volvo 940[/URL]. Een station wagen. Met turbo. Verstandig dus. Schijnbaar te verstandig, ik besloot afgelopen december namelijk een [URL="http://www.seat-online-album.nl/v/Cojones/CX/"]Citroën CX [/URL]te kopen, waar sinds 1995 geen APK meer opzit. En waarom dan in vredesnaam in al die tijd geen Seat? Ik ben van oud gaan houden. De charme van – soms – voor mijn tijd. Niet alleen auto’s. Muziek luister ik van plaat, foto’s maak ik op film. De romantiek van toen. Misschien beeld ik het me slechts in, maar de droom houd ik in elk geval graag levend.

Goed, ik zou nog terugkomen op de reden voor de column. Althans, de reden waarom het niet onverwachts is. Ik schrijf. Ok, de techniek heeft het gewonnen van de romantiek, ik typ, maar dat mag geen naam hebben. In mijn werk heb ik mijn passie voor muziek – ja, ook die heb ik – om kunnen zetten in een vorm van broodwinning. Alhoewel dat negatiever klinkt dan het is. Ik schrijf over muziek, cultuur, en kunst. Voor een tijdschrift. En vanaf nu ook voor SO. Ik zal jullie, mede SO-ers twee wekelijks voorzien van een column. Mijn leven in het kort: mooie dingen, [URL="http://www.djbroadcast.nl"]muziek[/URL], uitgaan, feestjes, rare t-shirts en auto’s. Oja, mijn naam? Michael Oudman.

Submit "Een column op je vertrouwde forum? Jazeker!" to Google Submit "Een column op je vertrouwde forum? Jazeker!" to Twitter Submit "Een column op je vertrouwde forum? Jazeker!" to Facebook Submit "Een column op je vertrouwde forum? Jazeker!" to Myspace Submit "Een column op je vertrouwde forum? Jazeker!" to StumbleUpon Submit "Een column op je vertrouwde forum? Jazeker!" to Digg Submit "Een column op je vertrouwde forum? Jazeker!" to Delicious

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments

 1. FRchippie's Avatar
  Ik vind 'm zo helemaal goed. plaatjes links, lay out. Top Michael!
 2. Cojones's Avatar
  Ja top, dankje. Heb maar weer even de eerste gebruikt aangezien alles nu terug te lezen is. Kom dan volgende week wel met een nieuwe.
 3. 's Avatar
  Mooi geschreven Michael, ik zou willen dat ik zo iets zou kunnen typen
 4. oddball's Avatar
  Kan niet wachten op nieuwe!
  Kun je niet dagelijks een column schrijven?
  (btw waar is de groene smiley gebleven??)
 5. leon_tdi's Avatar
  Het nieuw forum begint mij te bevallen
  Mooi geschreven Michael.