www.carclean.nl
View RSS Feed

Cojones

De verbroedering der techniek

Rate this Entry
[B]De laatste tijd is mijn levensstijl iets gewijzigd. Acht jaar clubben, waarvan 4 jaar full-time gaan je niet bepaald in de koude kleren zitten. De laatste tijd kom ik de weekenden en avonden op een normalere manier door. Museabezoeken, theaters, filmhuizen, het strand: ze staan allemaal weer op ’t programma.
[/B]
Onbewust was het me misschien al opgevallen, maar bewust werd het me pas echt toen ik met mijn vader naar het Concours d’Élegance ging in de tuinen van Paleis ’t Loo. Waar het Stedelijk behalve bussen afgeladen met toeristen vooral studenten en zelfbewuste hoger opgeleiden lijkt te trekken, en waar een Bloemendaalse strandtent op een zonnige zondagmiddag vooral door zelfverklaarde penoze bevolkt wordt, steekt de vork in de wereld van de auto's wat anders in de steel.

Natuurlijk, onder de MacDonalds-parkeerplaats-meetings is stijl meestal ver te zoeken, maar wat ik wil zeggen is dat autoliefhebberij alle lagen van de bevolking doorklieft. Ik zie het al aan mij en mijn vader. We leven totaal verschillende levens, delen maar weinig interesses, maar zet ons een dag tussen een kluit oude auto’s en we zijn de beste vrienden.

Wat me opviel in de tuinen van Paleis ’t Loo is de manier waarop verschillende bevolkingslagen zij aan zij langs de daar opgestelde oldtimers liepen. De een had zich qua kleding laten inspireren door de leeftijd en de klasse van de auto’s, terwijl de ander in zijn simpele sandalen, een korte broek en een vaal shirt had gehuld. Weer een ander stak qua uiterlijk niet onder stoelen en banken van grimmige rockmuziek te houden. Maar niemand keek elkaar raar aan, iedereen leek het op dezelfde manier naar de zin te hebben, en iedereen leek het zelfde te waarderen.

Nu vind ik het persoonlijk best aardig dat stijlen en lagen zo versmelten. Ondanks dat het mensen als Derek Ogilvie trok – een plasje plegen lukte niet meer met hem naast me staand, azend op een praatje. Nee, wat mij wat deed was dat ik eindelijk weer een band leek te hebben met mijn vader die niet louter gebaseerd was op dingen die we van elkaar nodig hebben. We deelden onze gezamenlijke liefde voor oude auto’s. We wezen elkaar op details. We waren weer vader en zoon.

Submit "De verbroedering der techniek" to Google Submit "De verbroedering der techniek" to Twitter Submit "De verbroedering der techniek" to Facebook Submit "De verbroedering der techniek" to Myspace Submit "De verbroedering der techniek" to StumbleUpon Submit "De verbroedering der techniek" to Digg Submit "De verbroedering der techniek" to Delicious

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments

 1. RichyK's Avatar
  Leuk Michael, vooral het laatste gedeelte is een feest der herkenning
 2. Sty-lance TDI's Avatar
  Weer mooi geschreven, Michael.
 3. Milco.'s Avatar
  Mooi.
 4. Henkv6's Avatar
  Vader-Zoon relatie, komt me erg bekend voor, ik en mijn pa doen érg veel samen, altijd leuk om dit te lezen Michael!
 5. Menaz's Avatar
  Leuke column!
 6. ThomasTDI's Avatar
  Moioi strukje hoor
 7. NielsIbizaSC's Avatar
  Erg leuk stukje om te lezen.... gebeurt vaker dat naarmate je ouder wordt (30+) de relatie met je vader beter wordt, hechter, Stef Bos heeft daar ook een mooi nummer over geschreven