www.vagtechniek.nl
View RSS Feed

Cojones

Zuignap

Rate this Entry
[B]Er is een aantal mensen dat nu misschien verwacht dat hier iets komt te staan over vergeten sat, homo-erotische scenes in jaren 80 films of induttende Peters, maar nee. Ik belandde gisteren in een file die me op een geplande rit van iets meer dan een uur maar liefst drie kwartier vertraging opleverde. En dan heb ik nog mijn best gedaan om die vertraging weg te rijden ook. [/B]

Hoe dan ook, de rit zou me brengen naar [URL="http://nl.wikipedia.org/wiki/Haarsteeg"]een plaatsje[/URL] waarvan het bestaan me tot twee weken geleden volstrekt ontging. Vooraf kreeg ik nog snel een bericht over een afgesloten A2. Wat ik doe? Ik pak Google Maps er bij, toets begin en eind bestemming in en klieder op een papiertje wat cryptische omschrijvingen gecombineerd met wat pijltjes, die later alleen door mij te ontcijferen zijn. Vervolgens stap ik de deur uit, opzoek naar een tankstation waar ik nog met cash kan betalen. Uiteraard hebben ze daar geen fatsoenlijke Euro 98 meer, dus gaat er een hyperduur alternatief in met als RON getal 95. Nee, het is echt een goede vervanger hoor!. Ok, top. Doe maar dan.

Ik rijd de snelweg op en luister vrolijk naar mijn net gebrande [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Tango_in_the_Night"]Fleetwood Mac cd[/URL]. Glimlachend kom ik tot de conclusie dat ik mn memotje met de routebeschrijving ben vergeten. Snel bedenk ik me of ik de route nog weet. De conclusie is ja, tot aan het nummer van de afslag en het aantal rotondes op de route toe. Fleetwood Mac mag iets harde gaan spelen, en de cruise control mag ook wat meer vaart brengen in de auto. Uiteraard blijf ik angstig in de achteruitkijkspiegel en de berm loeren: ik heb laatst al 300 euro in een maand tijd weg moeten brengen naar het CJIB die overigens nu een nieuwe huisstijl hebben. God waar zal dat van betaald zijn.

En dan, die bewuste file. Remmen: bijna een Audi Coup in mn Volvo. Onderweg valt me al iets op, maar in die file kon ik pas echt even goed onderzoek doen. Ik denk dat meer dan de helft van de autos een aftermarket navigatie letterlijk mdden op de voorruit heeft geplakt. Nu is het weekend, mensen zullen eerder naar een onbekende bestemming rijden dan door de week, maar is dan werkelijk iedereen het oude ambacht van navigeren vergeten? Ik zelf merk dat ik rijd als een idioot met zon ding aan. Huh? Moet ik er nu hier af? Of toch de volgende? Kut, nu ben ik te ver. Keren. Keren! KEREN! Goed, aan het rijgedrag van andere weggebruikers ben ik niet de enige die zo reageert. Hoe vaak zie je niet iemand met een navigatie altijd TomTom, ookal is het een Navman - tegen zn voorraam nog op het laatste moment een afslag nemen?

En dan is er nog de plek waar mensen het ding plakken: Recht onder de binnenspiegel, halverwege het plafond en het dashboard. Ja, zoals ik schreef, letterlijk in het midden van het raamoppervlak. Waarom? In godsnaam, hoe is dat handig? Vertel het me! Hoe kun je zo nog fatsoenlijk rijden? Vind je het gek dat mensen met zon ding rijden als kippen zonder koppen. Kan iemand die mensen uitleggen dat je zon ding net in je blikveld moet plakken, maar gewoon ergens langs de rand van het raam, waar je toch nauwelijks doorheen kijkt? Goed, tot zover mijn frustratie. Oja, op het feit dat mn duurbetaalde Euro 95 al weer bijna op is. 45 euro voor 250 kilometer. Top. Het verbruik wordt echt super veel lager ja.

Oja, het is weer zon luie zondag. Met een bijpassend lui liedje. Doei!
[video=youtube;lly8--NWyMQ]http://www.youtube.com/watch?v=lly8--NWyMQ[/video]

Submit "Zuignap" to Google Submit "Zuignap" to Twitter Submit "Zuignap" to Facebook Submit "Zuignap" to Myspace Submit "Zuignap" to StumbleUpon Submit "Zuignap" to Digg Submit "Zuignap" to Delicious

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments

 1. J.B.'s Avatar
  Haha dan heb je wel massel dat je alles nog weet. Heb ik trouwens ook. Dan maak je voor school een spiekbrief, en dan heb je hem niet nodig omdat je alles weet wat je erop hebt gezet (is 4 jaar terug trouwens).

  Blijf dit toch echt fantastisch vinden deze blogs
 2. Leapp's Avatar
  Ik las 'zuignap' en was even bang dat je het over een derde remlicht ging hebben.
 3. TMFKAFR245PK's Avatar
  Ik was het niet in die Audi hoor! (;
 4. Thijs van Tilborg's Avatar
  Blijft inderdaad leuk om te lezen, helemaal als je bedenkt dat je het een en ander herkent..
 5. Cordoba's Avatar
  Zo'n ding met zuignap noem ik een 'omrij-systeem', omdat ik ooit een paar dagen zo'n systeem heb geleend om te proberen. Standaard laat het systeem je meestal eerst een rondje om je bestemming rijden, en hoogst zelden de snelste/kortste route. Mooi voorbeeld: mijn broer vroeg mij een goede route om in de spits van Benthuizen richting R'dam te rijden of omgekeerd. Mijn voorstel was pas optie 6 of 7 bij TomTom, maar als je heel veel pech had leverde mijn route 5 minuten tijdwinst op, gemiddeld 20-30 minuten tijdwinst, en bij uitzondering zelfs een uur of meer! (hij heeft het tientallen keren uitgeprobeerd, dus geen toeval meer).

  Ook het achterlijke rijgedrag is herkenbaar, en vaak veroorzaakt door wegvallen verbinding, of andere kuren van de navi op cruciale punten/momenten.
 6. Tinos's Avatar
  Maar je bent er wel gekomen dus? En zo te lezen ook weer terug...

  Tsja, hoe kan je in godsnaam nog iets zien met je zo'n lichtbak onder je spiegel, op een donkere weg. Heb het al aardig wat keren bijna fout zien gaan.
  Overigens, mijn buurman had een Nissan Primera, laatste generatie. Hij had weliswaar geen aftermarket nav-systeem, maar die auto's zijn gewoon niet makkelijk te bedienen. Als je het bijvoorbeeld wat warmer of kouder wilt, moet je ook via het kleurendisplay allerlei menu's door. Leidde hem ook teveel af, die auto is inmiddels formaatje Micra.
 7. Cordoba's Avatar
  Ik lees ook nog al eens dat auto gewoon het water in rijdt dankzij navi: navi geeft aan bepaalde afslag te nemen, en men doet dat, maar mist de waarschuwing dat het een veerpont is, veer ligt aan de andere kant, en men rijdt zo de helling van de veerpont af het water in. (bijv. bij verschillende veren over de IJsel zoals bij Moordrecht gebeurd het bijna ieder jaar)
 8. Arends's Avatar
  Ik las het verkeerd man......zuiplap............

  Mooie teksten maak je bolle, knap werk.