www.seat.nl
View RSS Feed

Cojones

Het komt na zomer

Rate this Entry
[B]Afgelopen jaar pakte me het voor het eerst. Ik dacht altijd dat het nonsens was, ik dacht dat je er zelf invloed op had, ik dacht dat het mij niet kon overkomen. En toen, vorig jaar na een drukke week bleef ik moe. Uitslapen bestond niet meer, als ik wakker was, was ik nog steeds – of alweer – moe. Ook ik was vatbaar voor de geringe energie van de kortere dagen na de zomer. [/B]

Ook nu merk ik het weer. Na het avondeten kak ik in, waar ik normaliter tot 2 uur ’s nachts wakker kon blijven. Mijn bed uitkomen lijkt elke ochtend opnieuw de meest zware taak die ik de afgelopen jaren gehad heb. Na een uur snoozen sleur ik mezelf mijn bed uit. Ik zet het koffieapparaat aan. Ik stap onder de douche.

Natuurlijk, de herfst is niet alleen maar doffe ellende. Fietsend door de stad verlies ik mezelf regelmatig in vergezichten waarin mijn netvlies wordt getrakteerd op een geweldige kakofonie van groentinten, oranjetinten en bruintinten. Ook gezeten in het nog verrassend soepele leer van mijn trouwe Volvo droom ik vaak weg bij wat je in de zomer “groenstrook” zou noemen. Het herfstige kleurenpallet is een welkome afwisseling op het normaal zo saaie en eentonige Nederlandse landschap. Van Amsterdam naar Arnhem rijden is ineens een waar genot. De camera is altijd binnen handbereik.

Maar toch, die verdomde vermoeidheid, die lusteloosheid. Ik word er niet vrolijk van, mijn naasten worden er niet vrolijk van, niemand word er vrolijk van. Ok, mijn kribbigheid kan af en toe wel eens grappige confrontaties opleveren, maar over het algemeen is het geen genot. Na vorig jaar heb ik besloten er iets aan te gaan doen. Ik had nog geen idee wat, maar ik zou het doen. Wegens compleet andere redenen overigens heb ik voor één keer mijn nuchtere vooroordelen overboord gegooid. Op advies van verschillende mensen om me heen ga ik beginnen met een Yoga cursus. Yoga. Ik. Doe normaal.

De kleine oefeningen die ik nu al doe, we gaan weer terug naar mijn ochtendritueel, na het douchen, maken me niet alleen leniger. Neen, ik begin de dag ook fitter. Alleen door wat rare houdingen aan te nemen. Heel bijzonder, maar ik ben er bijzonder blij mee. Mooi.

Submit "Het komt na zomer" to Google Submit "Het komt na zomer" to Twitter Submit "Het komt na zomer" to Facebook Submit "Het komt na zomer" to Myspace Submit "Het komt na zomer" to StumbleUpon Submit "Het komt na zomer" to Digg Submit "Het komt na zomer" to Delicious

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments

 1. 's Avatar
  heel herkenbaar, ik heb er ook last van, alleen krijg ik er licht-therapie voor...
 2. Milco.'s Avatar
  Yoga zou iedereen eens moeten ervaren, het klinkt een beetje vreemd voor de meesten onder ons, maar na een klein beetje oefening is het echt een weldaad voor je en dan in het bijzonder voor je geest.
 3. Leapp's Avatar
  Toevallig had Angela vandaag haar eerste Yoga-les. Jammer alleen dat ze de juiste straat niet kon vinden en haar eerste les moest missen.
 4. Cojones's Avatar
  Whoei, net mn eerste (eigenlijk tweede, maar dat was meer omdat ik meegevraagd werd door een knappe vrouw) lesje gehad. Fijn hoor. Alleen jammer dat ik daarna in een hoosbui naar huis moest lopen.
 5. Mcive's Avatar
  Ik : stuiterbalbal eerste klas en met pas op late leeftijd (35 jaar) ontdekte ADHD ben ook sinds 1,5 jaar aan de yoga en ik voel me er heerlijk bij, ben rustiger en kan beter relativeren. Ik heb zeer bewust gekozen voor een geiten wollen sokken club maar ik lig er wekelijks krom (letterlijk en figuurlijk dan..) Mijn advies: iedereen aan de yoga !!! dan wordt de wereld een stukje relaxter.