www.vagtechniek.nl
View RSS Feed

Cojones

Ze dragen petjes

Rate this Entry
[B]Als ik tegen mensen vertel dat ik iets heb met auto’s dan reageert niet iedereen altijd even positief. Ik heb er nog geen wezenlijke problemen door ondervonden, maar ik vraag me dan toch heel even in mezelf af wat kan zorgen voor het onbegrip. Zoals bij zo veel dingen is er niet slechts één mogelijkheid. Neen, er zijn er meerdere. Wie weet zie ik wel iets over het hoofd, maar dit kwam zo even in me op.[/B]

Natuurlijk kunnen ze de gedachte krijgen dat ik ben blijven hangen in mijn kindertijd. Dat ik in mijn huis een kamer in heb gericht, louter met autospullen. Dat ik ’s ochtends even door die kamer loop met een stoffertje in mijn hand, de vitrinedeur open doe, en kijk of alle auto’s nog wel in lijn staan. Dat ik met een klein stoffertje uiterst zorgvuldig de lijnen volg van al die bolides op schaal, die ik in hun originele formaat nooit zou kunnen betalen. Dat ik een racebaan in die zelfde kamer op de grond heb liggen, waar ik me hele weekenden mee kan amuseren. Dat ik posters met daarop afbeeldingen van auto’s in de schuur heb hangen, en dat ik alle radiografisch bestuurbare auto’s die ik in mijn jeugd gekocht heb nog heb.

Wat ze ook kunnen denken is dat ik wel opgegroeid ben, maar dat ik in plaats van met speelgoed nu bezig ben met auto’s die níet in een vitrinekast op de tweede etage van een Amsterdam appartement passen. Dat ik geen posters aan de muur heb hangen, maar een wand vol gereedschap, in een garage waar een auto staat waar ik toch elke week weer aan ga sleutelen, maar die voorlopig nog niet af zal zijn. Dat ik tijdens het zaterdagavond biertje met rouwrandjes onder de nagels sta te vertellen over een carburateur, terwijl niemand ook maar enigszins geïnteresseerd is in dat oude hok wat ik heb staan.

Dan is er ook nog de mogelijkheid dat ik voor merken-gek versleten word. Zo iemand die zich persoonlijk aangevallen voelt als je iets negatiefs zegt over “zijn merk”. Iemand die een mooie windbreaker heeft, zo een die de teammanager van het rally-team van “zijn merk” ook altijd draagt. Zo iemand die, als hij ’s winters of s’ zomers of in de herfst of in het voorjaar de deur uit gaat, altijd een excuus weet te vinden voor het petje met daarop het logo van zijn favoriete merk. Ja, dat doen ze, ze dragen allemaal petjes. Het is eigenlijk de evolutie van de eerste categorie, doorgetrokken tot een absurdistische liefdesrelatie met iets ongrijpbaars als een merk.

En ik dan? ik valt tussen wal en schip. Ik heb merkvoorkeuren, maar kan de zwaktes onder ogen komen. In mijn kast liggen Renault handdoeken, maar alleen omdat ik die gratis kreeg op mijn werk. Ik heb nog radiografische auto’s uit vervlogen tijden, en de racebaan staat ook nog ergens in een doos. Modelauto’s doe ik niet aan, maar er staat wel een oude auto op beter tijden te wachten, ergens in een stalling in de buurt. Rouwrandjes zijn me soms niet vreemd, en soms, heel soms zeg ik iets over zijn auto’s tegen iemand die het groeien van een krop sla interessanter vind om te beluisteren. Ach, ik red me wel, maar alsjeblieft, als iemand mij ooit tegenkomt met een petje van één of ander automerk, geef me dan alsjeblieft een spuitje.

[IMG]http://www.carpages.co.uk/subaru/subaru_images/subaru-impreza-19-03-08.jpg[/IMG]

Submit "Ze dragen petjes" to Google Submit "Ze dragen petjes" to Twitter Submit "Ze dragen petjes" to Facebook Submit "Ze dragen petjes" to Myspace Submit "Ze dragen petjes" to StumbleUpon Submit "Ze dragen petjes" to Digg Submit "Ze dragen petjes" to Delicious

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments

 1. FastFrank's Avatar
  Geweldig stukje weer,ik herken mezelf er aardig in.Petjes staan mij niet......
 2. D20VT's Avatar
  Heel herkenbaar, vooral ook die windjassen van rallyteams zie ik regelmatig, krijg er dan vaak een bepaald gevoel bij.

  Mooi omschreven, ik wacht de volgende alweer af
 3. Thijs van Tilborg's Avatar
  Haha inderdaad mooi omschreven. Wederom herkenbaar..
 4. el coche SEAT's Avatar
  Leuk artikel.