[SEAT] [Ibiza 6F] FR/Sport grille (facelift model)

meneer0

Active member
Lid geworden
9 jan 2020
Berichten
357
Het viel mij op dat bij het facelift model van de Ibiza 6F besloten is om een grille te monteren op een FR/Sport uitvoeringen zonder een FR-logo aan de voorzijde, maar nog wel met de (sportieve) honingraat structuur. Gezien ons eigen 6F Style BI al door mij voorzien is van FR velgen en de originele FR diffuser aan de achterzijde, zou het (exterieur) plaatje eigenlijk compleet zijn met een FR grille aan de voorzijde (i.p.v. de ietwat saaie halfdichte standaard grille). Alleen vind ik het persoonlijk een beetje droevig om met een FR-logo rond te rijden terwijl het officieel geen FR is. De FR-grille van de facelift biedt hierin dus de perfecte uitkomst!

Als ik in ETKA (de bekende carprog2) kijk, zie ik dat vanaf 06/21 een nieuw onderdeelnummer gebruikt wordt voor de grille met daaraan de PR-codes gekoppeld voor sportuitvoeringen: 6F0 853 654 F. De grille met een prefix E lijkt de FR-grille met logo te zijn. Toch heb ik zo mijn twijfels of de prefix F wel de juiste grille is. Iemand die hier toevallig er meer van af weet (of weleens zo'n retrofit heeft gedaan)? Als ik namelijk op 6F FR/Sport occassions zoek, zie ik na bj 06/21 nog wel wat FR-uitvoeringen met logo aan de voorzijde. De bumper is volgens ETKA bij de facelift nog steeds hetzelfde gezien dit maar één onderdeelnummer is, dus verwacht geen verschil in manier van monteren mbt schroefgaten/palletjes (kan bij VAG nog weleens een domper zijn tussen bouwjaren/modeljaren).

De dealer zal dit waarschijnlijk ook pas 100% zeker weten als zij zo'n grille binnen hebben (ga ervan uit dat dit besteld moet worden). Bovendien moet het qua prijs ook leuk blijven (blijft een hobby :mrgreen:)
 

meneer0

Active member
Lid geworden
9 jan 2020
Berichten
357
Na het opvragen van de verkoopprijs en een nachtje erover slapen, toch besloten de bestelling te plaatsen bij de dealer. De volgende dag kon ik 'm al ophalen.


so-fr-grille.jpg


En zoals je kan zien, betreft het hier de juiste grille (dus zonder FR-logo). Gezien dit een bumper-off klusje gaat worden, ook meteen maar materiaal besteld om een niveausensor in de ruitensproeier reservoir te plaatsen. De BCM van de 6F ondersteunt dit en stelt qua materiaalkosten niks voor bij onze vrienden in China (12 euro). Binnenkort meer in het showroom topic!
 
Bovenaan