www.seat.nl
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: [SEAT] [Arosa 6H] 1.0 1998 AER Nieuw gasklephuis kan ik niet inleren

  1. #1

    [SEAT] [Arosa 6H] 1.0 1998 AER Nieuw gasklephuis kan ik niet inleren

    Beste leden,
    Enkele dagen geleden heb ik het defecte gasklephuis vervangen voor een andere. ( tweedehands ) Deze is ingebouwd, alleen het inleren wilt niet lukken. De motor loopt stationair beter t.o.v de vorige. Toch hoor ik vaker dat het beter is om deze in te leren.
    Ik heb een eenvoudige usb obd kabel, en maak gebruik van vcds lite geregistreerd. Bij het oude gasklephuis kon ik deze wel inleren in deze versie.

    Er was wel altijd sprake van foutmelding 00561. Deze fout heb ik zover opgelost, en al uit het geheugen van de ECU gewist.

    Ik lees weleens dat je de ECU in basisstand terug moet zetten, ik weet echter niet hoe dit werkt. Wie kan mij advies geven, of dit een oplossing kan zijn.
    Kan dit ook door de accu los te halen voor b.v een half uur ?

    B.v.d Groet René,

  2. #2
    Quote Originally Posted by RW1 View Post
    Beste leden,
    Enkele dagen geleden heb ik het defecte gasklephuis vervangen voor een andere. ( tweedehands ) Deze is ingebouwd, alleen het inleren wilt niet lukken. De motor loopt stationair beter t.o.v de vorige. Toch hoor ik vaker dat het beter is om deze in te leren.
    Ik heb een eenvoudige usb obd kabel, en maak gebruik van vcds lite geregistreerd. Bij het oude gasklephuis kon ik deze wel inleren in deze versie.

    Er was wel altijd sprake van foutmelding 00561. Deze fout heb ik zover opgelost, en al uit het geheugen van de ECU gewist.

    Ik lees weleens dat je de ECU in basisstand terug moet zetten, ik weet echter niet hoe dit werkt. Wie kan mij advies geven, of dit een oplossing kan zijn.
    Kan dit ook door de accu los te halen voor b.v een half uur ?

    B.v.d Groet René,
    Accu loshalen kan je proberen. Belangrijkste is de auto vervolgens niet direct te starten maar op contact laten staan voor ca een minuut.

    Kan je zien in meetwaarde blokken wat hij aangeeft? Adpt ok?

    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
    Ibiza 6F 2018 140pk/266nm
    (In bezit van vcds,vcp,odis&cmd flashtec)

  3. #3
    Quote Originally Posted by at0ny View Post
    Accu loshalen kan je proberen. Belangrijkste is de auto vervolgens niet direct te starten maar op contact laten staan voor ca een minuut.

    Kan je zien in meetwaarde blokken wat hij aangeeft? Adpt ok?

    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
    Hoi at0ny,

    Bedank voor het meedenken.

    Heb even vcds aangesloten, en naar groep 089 gegaan, waar hat gasklephuis ingeleerd moet worden. Hij wilt proberen om deze in te leren, máár dan verschijnt er :

    Blok 1 voltage Error
    Blok 2 voltage group 098
    Blok 3 not
    Blok 4 Available

    Signaal buiten de tolerantie ( vertaalt uit het Duits )

    Zojuist de accu losgehaald, kijken of dit iets oplevert.

    Volgens mij doe ik toch iets verkeerd, m.b.t vcds ?

    Groet René,

  4. #4
    Quote Originally Posted by RW1 View Post
    Hoi at0ny,

    Bedank voor het meedenken.

    Heb even vcds aangesloten, en naar groep 089 gegaan, waar hat gasklephuis ingeleerd moet worden. Hij wilt proberen om deze in te leren, máár dan verschijnt er :

    Blok 1 voltage Error
    Blok 2 voltage group 098
    Blok 3 not
    Blok 4 Available

    Signaal buiten de tolerantie ( vertaalt uit het Duits )

    Zojuist de accu losgehaald, kijken of dit iets oplevert.

    Volgens mij doe ik toch iets verkeerd, m.b.t vcds ?

    Groet René,
    Welke versie vcds gebruik je en een Orginele kabel of een clone?

    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
    Ibiza 6F 2018 140pk/266nm
    (In bezit van vcds,vcp,odis&cmd flashtec)

  5. #5
    Quote Originally Posted by at0ny View Post
    Welke versie vcds gebruik je en een Orginele kabel of een clone?

    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
    Hoi at0ny,

    De kabel heb ik bij obdshop.nl besteld : Usb versie
    OBD-2 USB KKL interface VAG-COM 409.1 VW Audi Skoda FTDI (Geen CAN-BUS)
    Volgens mij is dit een cloon

    Geregistreerde vcds-lite

    Groet René,

  6. #6
    Quote Originally Posted by RW1 View Post
    Hoi at0ny,

    De kabel heb ik bij obdshop.nl besteld : Usb versie
    OBD-2 USB KKL interface VAG-COM 409.1 VW Audi Skoda FTDI (Geen CAN-BUS)
    Volgens mij is dit een cloon

    Geregistreerde vcds-lite

    Groet René,
    Zou iemand zoeken met een hex can of hex v2 kabel.(Heb ik) En dan nog eens proberen.

    Normaal in basic settings kan je een gasklep inleren. En dan vervolgens in de meetwaarde blokken checken of hij dus adpt. Ok aangeeft.



    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
    Ibiza 6F 2018 140pk/266nm
    (In bezit van vcds,vcp,odis&cmd flashtec)

  7. #7
    Quote Originally Posted by at0ny View Post
    Zou iemand zoeken met een hex can of hex v2 kabel.(Heb ik) En dan nog eens proberen.

    Normaal in basic settings kan je een gasklep inleren. En dan vervolgens in de meetwaarde blokken checken of hij dus adpt. Ok aangeeft.



    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
    Bedankt at0ny voor de info.
    Zal eens gaan rondkijken of ik iemand in de buurt vind.
    Bij het oude gasklephuis was het gewoon mogelijk met deze kabel en versie. Misschien zit er ergens toch iets fout binnen kabel of software.

    Nog een vraag :
    Ik begrijp verschillende afkortingen niet goed in vcds. Ik begrijp dat Add - additive betekent / mengselaanpassing bij stationair.

    Máár weet u wat mull betekent ?

    B.v.d Groet René,

  8. #8
    Beste leden,
    Gisteren nog eens even de tijd gehad, en het gasklephuis geprobeerd in te leren. Lukte jammer genoeg nog niet met geregistreerde vcds-lite en mijn kabel. ( vroeger wel )
    Door onderhoud, was de accu zeker een halve dag losgekoppeld.

    Eventuele fouten heb ik na de scan gewist.

    Nu lees ik op internet dat je ook de leerwaarde / basiswaarden in groep 000 moet wissen. Weet iemand of dit kan meespelen, en op welke wijze kan ik deze waarden wissen.

    Als dit niets er mee te maken heeft, zal ik de tip van at0ny volgen en op zoek gaan naar een hex can kabel gaan.

    B.v.d Groet René,

  9. #9
    Post eens even een scan van je ecu?
    Sommige gaskleppen afhankelijk van ecu basic settings groep 98 id. Laatste blok moet adpt. Ok. Aangeven als het gelukt is. Sommige on groep 001 maar ook hier moet hij het zelfde aangeven eerlijk gezegd

    Zodra je deze groepen opent in basic settings doet hij al een calibratie.


    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
    Ibiza 6F 2018 140pk/266nm
    (In bezit van vcds,vcp,odis&cmd flashtec)

  10. #10
    Quote Originally Posted by RW1 View Post
    Hoi at0ny,

    Bedank voor het meedenken.

    Heb even vcds aangesloten, en naar groep 089 gegaan, waar hat gasklephuis ingeleerd moet worden. Hij wilt proberen om deze in te leren, máár dan verschijnt er :

    Blok 1 voltage Error
    Blok 2 voltage group 098
    Blok 3 not
    Blok 4 Available

    Signaal buiten de tolerantie ( vertaalt uit het Duits )

    Zojuist de accu losgehaald, kijken of dit iets oplevert.

    Volgens mij doe ik toch iets verkeerd, m.b.t vcds ?

    Groet René,
    In dit geval is de accu volledig opgeladen? Motor warm?
    De gebruikte gasklep, is deze wel inorde?

    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
    Ibiza 6F 2018 140pk/266nm
    (In bezit van vcds,vcp,odis&cmd flashtec)

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 158
    Last Post: 27-04-2019, 12:46
  2. Replies: 6
    Last Post: 04-12-2018, 21:54
  3. [SEAT] [Leon 1M] Gasklephuis inleren
    By RicooCardoo in forum VAG-COM
    Replies: 23
    Last Post: 16-03-2016, 09:14
  4. [SEAT] [Arosa 6H] Elektrisch schema Arosa 1998
    By Gijs in forum Elektrische Systemen
    Replies: 2
    Last Post: 17-04-2015, 16:53
  5. [SEAT] [Arosa 6H] probleem met inlezen en afstellen gasklephuis
    By c9wing in forum SEAT Arosa 6H (1997 - 2004)
    Replies: 9
    Last Post: 19-03-2012, 10:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •