www.lowering.nl
Results 1 to 8 of 8

Thread: [SEAT] [Arosa 6H] [1.0] [ 1998 ] Vraag m.b.t VCDS en kabel

  1. #1

    [SEAT] [Arosa 6H] [1.0] [ 1998 ] Vraag m.b.t VCDS en kabel

    Beste forumleden,
    Ik heb een vraag m.b.t vcds en kabel.

    Momenteel heb ik een eenvoudige OBD-2 USB KKL interface VW Audi Skoda FTDI (Geen CAN-BUS ), en geregistreerde vcds-lite.

    Is het mogelijk met bovenstaande kabel ook met andere vcds versie's te werken ? (Ik zie weleens dat er meerdere versie's bestaan )

    Wat bedoelt men met cloon kabels ? Zijn dit kabels die alleen máár met een versie vcds werken ?

    Ik ben mij hierin aan het verdiepen, omdat wij in de toekomst als er 'n nieuwe auto zou komen ook binnen VAG willen blijven. Zodat ik dan ook nog het e.e.a beter kan uitlezen, c.q kan aanpassen / repareren.

    Alvast bedankt voor de info.
    Groet René,

  2. #2
    Je Chinese kabel is gebonden aan een specifieke niet originele versie van VCDS/Vagcom. Wanneer je een andere versie van VCDS (lite versie buiten beschouwing gelaten) installeert brick je je kabel en kan je hem weggooien, of de chip in je kabel opnieuw herschrijven. Echter is dit afhankelijk van welke chippenset er is toegepast en je dient enige soldeer en programmeer kennis te hebben.

    Hoe, wat en waar je aan Chinese kabels komt wordt hier niet besproken. Hiervoor zal ik je moeten verwijzen naar Google.
    SEAT Ibiza 6F FR ||
    SEAT Leon 1M FR || Showroom ||

  3. #3
    Quote Originally Posted by RoadRunnerRik View Post
    Je Chinese kabel is gebonden aan een specifieke niet originele versie van VCDS/Vagcom. Wanneer je een andere versie van VCDS (lite versie buiten beschouwing gelaten) installeert brick je je kabel en kan je hem weggooien, of de chip in je kabel opnieuw herschrijven. Echter is dit afhankelijk van welke chippenset er is toegepast en je dient enige soldeer en programmeer kennis te hebben.

    Hoe, wat en waar je aan Chinese kabels komt wordt hier niet besproken. Hiervoor zal ik je moeten verwijzen naar Google.
    Hoi RoadRunnerRik,
    bedankt voor de info. Nee inderdaad wil ik ook géén illegale zaken op het forum bespreken.

    Echter de kabel die ik nu heb, heb ik gewoon online in nederland gekocht. Máár ik begrijp eruit dat het toch iets uit China zal zijn.

    Groet René,

  4. #4
    Hoogstwaarschijnlijk heb je nu een blauwe VAGcom kabel, de welbekende chinees
    SEAT Ibiza 6F FR ||
    SEAT Leon 1M FR || Showroom ||

  5. #5
    Quote Originally Posted by RoadRunnerRik View Post
    Hoogstwaarschijnlijk heb je nu een blauwe VAGcom kabel, de welbekende chinees
    Inderdaad RoadRunnerRik, het is inderdaad een blauwe usb kabel )

    Groet René,

  6. #6
    Vraag namens mijn broer, die een VW rijd. ( en op geen forum is aangemeld )
    Hij heeft een origineel HEX kabel ?? gekocht.

    Ik mocht deze eens uitproberen, echter bij aansluiting in de auto gaf deze K1 en k2 kortsluiting massa aan. Zoekende op het internet kwam ik erachter, dat als je géén originele radio hebt, dit probleem ontstaat.
    Ik heb de radio uitgebouwd, en de kabels van de radio uitgetrokken. Het probleem is dan opgelost.
    Ik kon de auto uitlezen, dit werkte ook. Echter wil ik andere zaken bekijken, valt deze toch nog soms uit, en geeft aan dat er geen reactie van het regelapparaat komt. Ik denk dat er toch nog iets stoort.

    Weet iemand of er een manier is, om dit te voorkomen ? en om niet altijd de radio uit de slee te monteren.

    Ik heb gelezen, dat je een bepaalde kabel kunt losknippen ( van de obd-stekkker ? ) zodat dit niet méér nodig is.

    Zelf was ik aan het denken,( als ik wist welke kabel dit is ) , om er een klein schakelaartje tussen te zetten, die ik kan bedienen als ik de kabel van mijn broer kan lenen.

    Of hij hetzelfde probleem heeft met zijn VW weet ik nog niet, omdat hij deze pas heeft. En ik deze als eerste kon gebruiken.

  7. #7
    'Geen reactie van het regel apparaat' kan ook heel goed betekenen dat die module niet geďnstalleerd is ondanks hij wel word weergegeven. Als je eerst een 'autoscan' doet zie je welke modules er allemaal beschikbaar zijn in je auto.
    SEAT Ibiza 6F FR ||
    SEAT Leon 1M FR || Showroom ||

  8. #8
    Quote Originally Posted by RoadRunnerRik View Post
    'Geen reactie van het regel apparaat' kan ook heel goed betekenen dat die module niet geďnstalleerd is ondanks hij wel word weergegeven. Als je eerst een 'autoscan' doet zie je welke modules er allemaal beschikbaar zijn in je auto.
    Top RoadRunnerRik, bedankt voor de tip. Gaan het uitproberen.
    Wij zijn ons nog in aan het lezen en YouTube films bekijken, m.b.t VCDS. Speciale dingen doen wij ( nog ) niet, in eerste instantie uitlezen m.b.t foutcodes. De rest komt later.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 23-12-2018, 17:05
  2. Replies: 6
    Last Post: 04-12-2018, 21:54
  3. [SEAT] [Arosa 6H] Elektrisch schema Arosa 1998
    By Gijs in forum Elektrische Systemen
    Replies: 2
    Last Post: 17-04-2015, 16:53
  4. Replies: 5
    Last Post: 14-04-2015, 20:16
  5. Replies: 1
    Last Post: 14-04-2015, 20:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •