www.carcam.nl
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: [SEAT] [Altea 5P] Start wel slaat niet aan

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    07-12-2014
    Location
    Barger Compascuum
    Posts
    30

    [SEAT] [Altea 5P] Start wel slaat niet aan

    Hallo,

    Sinds vorige week start onze Altea Xl slecht. Tenminste we hebben 2 keer gehad dat we hem niet gestart konden krijgen en dat we 10 pogingen nodig waren om hem aan de praat te krijgen. Het betreft een Seat Altea uit 2009 benzine TSI motor.
    Vandaag tijdens het rijden hiel hij er in 1 keer mee op. Daarna kregen we hem ook niet meer aan de praat.

    Tijdens het draaien van de sleutel hoor ik de brandstof pomp niet draaien (weet niet wanneer dit precies moet zijn maar ik hoor hem niet.)

    Foutcodes :

    U0155 can-bus verbinding met combi instrument
    13701376 Airco bericht niet in orde
    1314 Boordnet
    12648448 Combi instrument bericht niet in orde
    1314 Diagn Interface bus bericht niet in orde
    1314 Stuurhulp bericht niet in orde
    576 Voedingspanning contact aan te laag
    883 Voedingspanning Klem 15 te laag
    885 Starterstuursignaal NIO
    856 Antenne radio (dit is volgens mij pulp).

    Ik heb ook met de 2 reserve sleutels geprobeerde de auto te starten echter deze krijgen hem ook niet aan de loop.
    Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

    Contact slot?
    ECU?
    Relais 30 >> 109 ? 460?
    Last edited by Reuvie; 13-04-2019 at 20:44.

  2. #2
    Zou gezien de foutcodes 576 883 en 885 eerst kijken naar de contactschakelaar.

  3. #3
    Expert Member Cordoba's Avatar
    Join Date
    27-08-2010
    Location
    Groene hart van de Randstad
    Posts
    11,195
    Ik zou beginnen met de accu en dynamo controleren: een lage accuspanning kan heel veel vreemde foutmeldingen veroorzaken, en ik zie 2 verschillende meldingen van te lage voedingsspanning.

    Dat je de brandstofpomp niet hoort lopen, kan ook te maken hebben met het feit dat de druk in de brandstofleiding nog op peil is, doordat de motor net is afgeslagen.
    In de middeleeuwen was er de pest, tegenwoordig hebben we managers.
    Fabiawisser met toebehoren 6,0 l/100km

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    07-12-2014
    Location
    Barger Compascuum
    Posts
    30
    Nee maar het gekke is dat hij tijdens het rijden en mee ophield. Dat zou dan de dynamo of de spanningsregelaar moeten zijn.
    Maar ik kon hem daarna nog wel een behoorlijk aantal keren doorstarten. Dus ik weet niet of dat het probleem moet zijn.
    Hij staat nu bij de garage (ivm afslepen ANWB die wilde hem niet bij me thuis zetten) ik ga morgen de sleutel van de auto heen brengen en maar even een plan de maken wat ze eerste moeten checken. Voedingspanning ik weet niet of die ook ergens anders gemeten word als er een relais niet opkomt is de spanning ook te laag of is dit onzin?

    Het lastige is dat ik nu hij niet meer te starten is ook niet meer aan de gang krijg om dynamo te meten.

  5. #5
    Vriend van SEAT-Online Snah's Avatar
    Join Date
    27-08-2010
    Location
    Het zuiden van NL
    Posts
    7,940
    Krukas positie sensor aka bdp sensor kun je bovenaan je lijstje zetten als verdachte.
    Being a Petrolhead never gets boring....

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    07-12-2014
    Location
    Barger Compascuum
    Posts
    30
    Quote Originally Posted by Snah View Post
    Krukas positie sensor aka bdp sensor kun je bovenaan je lijstje zetten als verdachte.
    ok ik zal het bij de garage melden maar krijg je dan ook dezelfde foutcodes?

  7. #7
    Vriend van Seat-Online nd-photo.nl's Avatar
    Join Date
    13-02-2012
    Location
    Toverland, Sevenum
    Posts
    27,008
    Kapotte krukaspositie sensor geeft doorgaans geen foutmelding. Als de sensor foutieve/geen waardes doorgeeft, dan sluit de ECU de brandstoftoevoer af om brandgevaar te minimaliseren/te voorkomen.

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    07-12-2014
    Location
    Barger Compascuum
    Posts
    30
    Auto staat weer thuis. Ze hebben alle massa punten na gelopen en nu start hij wel weer. Ik verdenk ook nog steeds de accu want ik krijg steeds meldingen terug van te lage spanning op diverse modules. Maar als ik de accu meet lijkt hij in orde te zijn. Dynamo geeft 14 volt af en onbelast geeft de accu 12,5 volt.

  9. #9
    Vriend van SEAT-Online Snah's Avatar
    Join Date
    27-08-2010
    Location
    Het zuiden van NL
    Posts
    7,940
    Quote Originally Posted by nd-photo.nl View Post
    Kapotte krukaspositie sensor geeft doorgaans geen foutmelding. Als de sensor foutieve/geen waardes doorgeeft, dan sluit de ECU de brandstoftoevoer af om brandgevaar te minimaliseren/te voorkomen.
    Doorgaans betekent niet altijd. Al meegemaakt dat daardoor andere fouten ontstonden omdat o.a. de motor geen brandstof kreeg.
    Being a Petrolhead never gets boring....

  10. #10

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. [SEAT] [Altea 5P] Slaat niet aan
    By rdls73 in forum SEAT Altea 5P (2004 - )
    Replies: 14
    Last Post: 03-06-2018, 22:11
  2. [SEAT] [Leon 1P] Motor start en slaat weer af
    By Ella in forum SEAT Leon 1P (2005-2012)
    Replies: 7
    Last Post: 26-07-2017, 23:29
  3. [SEAT] [Altea XL 5P] TDI 1.9 start niet ... of wel?
    By KVoL in forum SEAT Altea 5P (2004 - )
    Replies: 3
    Last Post: 27-11-2013, 20:36
  4. Replies: 9
    Last Post: 18-07-2013, 13:47
  5. [SEAT] [Cordoba 6K] 1.4 16v start wel slaat niet aan.
    By Cordoba 1.4 16v in forum SEAT Cordoba 6K (1993-2002)
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-2013, 23:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •