www.lowering.nl
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44

Thread: [SEAT] [Exeo 3R] TPMS uitzetten via VCDS

  1. #1

    [SEAT] [Exeo 3R] TPMS uitzetten via VCDS

    Hallo,

    Eerst zal ik mij even voorstellen:
    Mijn naam is Gunnink, woon in Rijssen en ik ben sinds kort in het bezit van een Seat Exeo 1.8T uit 2010 op LPG.
    Superfijne auto, snel (is getuned) comfortabel en op LPG redelijk voordelig.
    Nu heb ik sinds kort herhaaldelijk een melding op het LCD display met de letters: TPMS en dit
    gaat gepaart met een luide piep.
    Ik heb al vele forums afgezocht om deze functie op de een of andere manier eruit te programmeren
    dmv VCDS. Ik heb een juiste kabel en de 17.1 versie van VCDS. Ik krijg ook verbinding met de auto
    en ik kan van alles zien en veranderen echter kom ik er maar niet achter hoe ik de TPMS kan uitzetten.
    Het gaat hier om een indirect systeem, dus zonder sensoren die dmv de rolomtrek meet of een band zachter wordt.
    Het TPMS systeem zou ondergebracht zijn in de ABS module. Alle suggsties die ik ben tegengekomen werken
    niet bij mij of zijn niet van toepassing op de schermen die ik in VCDS zie.
    Heeft iemand van jullie een idee hoe ik dit kan fixen of is er iemand die dit voor mij kan doen?
    Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties.

  2. #2
    Tpms is inderdaad normaal uit te schakelen in je abs module.

    Soms is het ook nodig on via adaptie waarde een tmps calibratie te doen na deavtivatie. Aangezien na coderen 9 van de 10 X de melding in blijft staan.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
    Last edited by at0ny; 17-11-2019 at 01:34.
    Ibiza 6F 2018 140pk/266nm
    (In bezit van vcds,vcp,odis&cmd flashtec)

  3. #3
    Bedankt voor je reactie.

    Weet je ook hoe je dat uitschakelt in de ABS module en hoe je dan een TPMS kalibratie daarna doet?
    Alvast bedankt,

  4. #4
    Ik durf niet te zeggen hoe het zit met de exeo. Maar bij bv een auto a3 8v of polo 6R is het in de ABS module tire pressure monitoring uitvinken. En daarna in adaptie waarde: tpms zero recalibration.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
    Last edited by at0ny; 17-11-2019 at 01:34.
    Ibiza 6F 2018 140pk/266nm
    (In bezit van vcds,vcp,odis&cmd flashtec)

  5. #5
    Senior Member XPtuning's Avatar
    Join Date
    24-06-2012
    Location
    Midden NL
    Posts
    1,727
    Is dan niet gewoon 1 (of meerdere) van de ABS sensoren defect, of geven een wisselend signal af.
    Of toch iets met de banden, verschillende banden maten op de auto misschien (afwijking in omtrek)
    Exeo ST 1.8TSI (231Pk/364Nm by JD) dual IC - Polo G40 (project)

  6. #6
    Ben je niet beter af bij het zoeken van de oorzaak i.p.v. het uitschakelen van de module? Het TPMS systeem van VAG is verwant aan ABS, dus je hebt er baat bij als dat goed functioneert.
    "Seat Leon Sport 1.8 20VT '02 ░ JD Stage 2 (250pk, 380Nm)"
    Seat Leon ST Cupra 290 '16 ░ JD Stage 1 (383pk, 522Nm)

  7. #7
    Heb recent een 2e hands Mii gekocht. Daar komt ook de TPMS melding steeds terug. Mogelijke oorzaak is dat rechtsachter een nieuwe band is gemonteerd. Deze is van een ander merk maar heeft wel dezelfde afmetingen. Maar er is ook een behoorlijk verschil in profieldiepte, 7mm t.o.v. 4mm. Je zou verwachten dat je met kalibreren de verschillen compenseert, maar misschien zitten daar grenzen aan. Binnen niet al te lange tijd wil ik alle 4 de banden vervangen (voorbanden zijn bijna op). Hopelijk is het probleem daarmee opgelost.
    SEAT Leon SC Cupra 280 (km/u) | Handbak | Nevada wit | JD Stage 1 | Sachs Performance koppeling

  8. #8
    Senior Member XPtuning's Avatar
    Join Date
    24-06-2012
    Location
    Midden NL
    Posts
    1,727
    Quote Originally Posted by boolean View Post
    Ben je niet beter af bij het zoeken van de oorzaak i.p.v. het uitschakelen van de module? Het TPMS systeem van VAG is verwant aan ABS, dus je hebt er baat bij als dat goed functioneert.
    +1

    Op mijn Exeo werkt het perfect....laatst links voor een schroef erin, ik merkte nog niets in sturen maar de auto gaf al aan dat links voor lek was.

    Zeker als je tuned een beetje hard gaat is het fijn om optijd te weten als er iets mis is.
    Last edited by XPtuning; 10-11-2019 at 12:57.
    Exeo ST 1.8TSI (231Pk/364Nm by JD) dual IC - Polo G40 (project)

  9. #9
    Senior Member XPtuning's Avatar
    Join Date
    24-06-2012
    Location
    Midden NL
    Posts
    1,727
    Verschillende breedtes van banden hebben ook verschillende omtrekken....dan krijg je dit probleem ook.
    Exeo ST 1.8TSI (231Pk/364Nm by JD) dual IC - Polo G40 (project)

  10. #10
    Quote Originally Posted by XPtuning View Post
    +1

    Op mijn Exeo werkt het perfect....laatst links voor een schroef erin, ik merkte nog niets in sturen maar de auto gaf al aan dat links voor lek was.

    Zeker als je tuned een beetje hard gaat is het fijn om optijd te weten als er iets mis is.
    Heb ik met de Cupra ook gehad bij een achterband en is mooi dat het ook werkt.
    SEAT Leon SC Cupra 280 (km/u) | Handbak | Nevada wit | JD Stage 1 | Sachs Performance koppeling

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. [SEAT] [Altea XL 5P] Opties aan/uitzetten
    By mks1 in forum SEAT Altea 5P (2004 - )
    Replies: 40
    Last Post: 22-09-2017, 13:23
  2. [SEAT] [Leon 5F] Bandenspanning controle uitzetten?
    By Marco-Zwolle in forum SEAT Leon 5F (2012 - )
    Replies: 6
    Last Post: 02-05-2016, 19:40
  3. [SEAT] [Altea 5P] Melding verkeershinder uitzetten?
    By Draakje in forum SEAT Altea 5P (2004 - )
    Replies: 7
    Last Post: 06-01-2015, 11:03
  4. [SEAT] [Ibiza 6L] Motormanagementlampje uitzetten.
    By hwnmuijs in forum SEAT Ibiza 6L (2002-2008)
    Replies: 10
    Last Post: 25-06-2014, 10:32
  5. [SEAT][Ibiza 6J]Gordelpiep uitzetten?
    By Eric ST in forum SEAT Ibiza 6J (2008-2017)
    Replies: 14
    Last Post: 02-04-2013, 04:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •