www.lowering.nl
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 44

Thread: [SEAT] [Exeo 3R] TPMS uitzetten via VCDS

  1. #11
    Quote Originally Posted by XPtuning View Post
    +1

    Op mijn Exeo werkt het perfect....laatst links voor een schroef erin, ik merkte nog niets in sturen maar de auto gaf al aan dat links voor lek was.

    Zeker als je tuned een beetje hard gaat is het fijn om optijd te weten als er iets mis is.
    Bij mij ging hij af op rechtsachter, terwijl er met het blote oog nog niets te zien was. Heb toen toch maar voor de zekerheid de bandenspanning gecontroleerd en er bleek een 0.2 bar uit te zijn. De oorzaak bleek achteraf een minuscuul (lang maar dun) spijkertje. Het systeem werkt dus écht goed!

    Quote Originally Posted by XPtuning View Post
    Verschillende breedtes van banden hebben ook verschillende omtrekken....dan krijg je dit probleem ook.
    Het beste is rondom dezelfde banden monteren, maar iig aan dezelfde as. Als er één band vervangen dient te worden en de band aan de andere kant van de as al zo ver versleten is dat er een verschil in rolomtrek wordt geconstateerd, dan is het sowieso tijd om die ook gelijk mee te wisselen.

    PS. Niet dat het wenselijk is, maar volgens mij kun je prima met een verschil in bandenspanning/rolmotrek rijden (zonder TPMS melding) als je gewoon opnieuw op "set" drukt in het bandenmenu.
    "Seat Leon Sport 1.8 20VT '02 ░ JD Stage 2 (250pk, 380Nm)"
    Seat Leon ST Cupra 290 '16 ░ JD Stage 1 (383pk, 522Nm)

  2. #12
    Bij mij was er toen 0.3 bar uit.
    SEAT Leon SC Cupra 280 (km/u) | Handbak | Nevada wit | JD Stage 1 | Sachs Performance koppeling

  3. #13
    Vandaag toevallig met de Mii weg geweest. Normaal rijd ik er zelf niet in. Blijkt de band linksvoor op 2.0 bar te staan terwijl de rest op 2.4 staat. Dat zal dan vermoedelijk wel de oorzaak van de TPMS melding zijn. Tja, je kan telkens de banden opnieuw “kalibreren” om de melding weg te krijgen, maar als je niet de bandenspanning daadwerkelijk controleert kun je dit soort situaties krijgen natuurlijk
    SEAT Leon SC Cupra 280 (km/u) | Handbak | Nevada wit | JD Stage 1 | Sachs Performance koppeling

  4. #14
    Senior Member XPtuning's Avatar
    Join Date
    24-06-2012
    Location
    Midden NL
    Posts
    1,738
    Welkom hier met je Exeo!
    Heb je foto's?
    Exeo ST 1.8TSI (231Pk/364Nm by JD) dual IC - Polo G40 (project)

  5. #15
    Ik zou het TPMS systeem niet uitschakelen mbv VCDS. Eerst kijken wat de oorzaak is van het alarm, zoals anderen hierboven aangeven.
    Rij ruim 10 jaar met een Exeo en heb in al die tijd maar 1x een alarm gehad van het TMPS-systeem, nadat ik door een plasje water op de A28 reed.
    Exeo 1.8T ♦ 229pk / 334Nm ♦

  6. #16
    Quote Originally Posted by boolean View Post
    Ben je niet beter af bij het zoeken van de oorzaak i.p.v. het uitschakelen van de module? Het TPMS systeem van VAG is verwant aan ABS, dus je hebt er baat bij als dat goed functioneert.
    Ben ik met je eens. Echter er is aan de banden en de spanning niets veranderd. Ik heb meerdere keren ook de kalibratie gedaan met de knop op de middenconsole en dat werkt perfect.
    Het systeem is idd onderdeel van het ABS systeem, maar als dat niet goed zou werken zou ik een aparte ABS foutmelding krijgen toch?

  7. #17
    Quote Originally Posted by XPtuning View Post
    Welkom hier met je Exeo!
    Heb je foto's?
    Dankjewel! Foto's zal ik zsm maken en plaatsen.

  8. #18
    Quote Originally Posted by McDonald View Post
    Ik zou het TPMS systeem niet uitschakelen mbv VCDS. Eerst kijken wat de oorzaak is van het alarm, zoals anderen hierboven aangeven.
    Rij ruim 10 jaar met een Exeo en heb in al die tijd maar 1x een alarm gehad van het TMPS-systeem, nadat ik door een plasje water op de A28 reed.
    Aan de banden ligt het niet, die zijn perfect, bandenspanning blijft ook goed.
    In VCDS zijn er zelfs geen foutmeldingen, niet in de 4C-Pressure tire II module en ook niet de de ABS module.
    Dus het fout zoeken wordt een beetje lastig zo.
    Aangezien ik zelf regelmatig de bandenspanning controleer kan ik ook prima leven zonder het TPMS systeem.
    Het wegcoderen in VCDS is natuurlijk geen mooie oplossing maar dat irritante gepiep de hele tijd ben ik nu wel een beetje zat.

  9. #19
    Doe je dan alleen bandenspanning controle, of pomp je dan af en toe bij 1 of meer banden wat lucht bij?
    SEAT Leon SC Cupra 280 (km/u) | Handbak | Nevada wit | JD Stage 1 | Sachs Performance koppeling

  10. #20
    Ik controleer eerst de spanning en waar nodig vul ik bij. Daarna doe ik een kalibratie met de knop op de middenconsole en dat werkt prima.
    Echter de storing blijft terugkomen

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Similar Threads

  1. [SEAT] [Altea XL 5P] Opties aan/uitzetten
    By mks1 in forum SEAT Altea 5P (2004 - )
    Replies: 40
    Last Post: 22-09-2017, 13:23
  2. [SEAT] [Leon 5F] Bandenspanning controle uitzetten?
    By Marco-Zwolle in forum SEAT Leon 5F (2012 - )
    Replies: 6
    Last Post: 02-05-2016, 19:40
  3. [SEAT] [Altea 5P] Melding verkeershinder uitzetten?
    By Draakje in forum SEAT Altea 5P (2004 - )
    Replies: 7
    Last Post: 06-01-2015, 11:03
  4. [SEAT] [Ibiza 6L] Motormanagementlampje uitzetten.
    By hwnmuijs in forum SEAT Ibiza 6L (2002-2008)
    Replies: 10
    Last Post: 25-06-2014, 10:32
  5. [SEAT][Ibiza 6J]Gordelpiep uitzetten?
    By Eric ST in forum SEAT Ibiza 6J (2008-2017)
    Replies: 14
    Last Post: 02-04-2013, 04:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •