www.jdengineering.nl
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: [SEAT] [Ibiza 6K2] cupra Kortsluiting / massa probleem + VCDS foutcodes

  1. #1

    Question [SEAT] [Ibiza 6K2] cupra Kortsluiting / massa probleem + VCDS foutcodes

    Hi,

    Ik heb een paar dagen terug de accu van mijn Ibiza 6k2 cupra uit 2001 vervangen, en sindsdien loopt de auto niet mooi stationair, knalt hij bij terugschakelen uit de uitlaat en geef VCDS met uitlezen voor een hoop systemen een massa of kortsluiting probleem aan. Ik heb geprobeerd de oude accu terug te zetten maar dit maakt geen verschil. Ook zijn alle zekeringen in orde. verder ziet de bekabeling bij de accu er normaal uit. Na het wissen van de foutcodes komen ze gewoon weer terug na de auto te starten.

    Hier is de lijst met foutcodes:

    17544 Bank 1, Brandstofaanpassing (add.) systeem te mager
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-17544.html

    17843 Relais voor secundair-luchtpomp (J299) kortsluiting naar massa
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-17843.html

    17833 Magneetventiel absorptiekoolstoffilter (N80) kortsluiting met massa
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-17833.html

    17955 Magneetventiel voor de laaddrukbegrenzing (N75) kortsluiting naar massa
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-17955.html

    17829 Relais voor Secundaire Luchtpomp 2 (J545) elektrische fout in circuit
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-17892.html

    17697 Omloopklep turbocompressor (N249) kortsluiting naar min
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-17697.html

    17525 Cilinderrij 1, lambda-sensor 2, opwarmstroomcircuit kortsluiting naar massa
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-17525.html

    17522 Cilinderrij 1, lambda-sensor 2 verwarmingsweerstand te groot
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-17522.html

    16486 Luchtmassameter (LMM) (G70) signaal te zwak
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-16486.html

    17523 Cilinderrij 1, lambda-sensor 1, opwarmstroomcircuit kortsluiting naar massa
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-17523.html

    18010 Voedingsspanning klem 30: Spanning te laag
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-18010.html

    16518 Zuurstof (Lambda) Sensor Bank-1 Sensor-1 geen activiteit
    https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-16518.html

    Ik heb geen idee wat ik nu kan/moet doen om dit op te lossen , dus ik hoop dat iemand me kan helpen.


    Groet Robin
    Last edited by RobinDew; 13-01-2021 at 21:19.

  2. #2
    Expert Member Cordoba's Avatar
    Join Date
    27-08-2010
    Location
    Groene hart van de Randstad
    Posts
    12,163
    Ik zou beginnen met checken of de massa-aansluiting voor de accu wel goed is (mogelijk kabelbreuk, of overgangsweerstand tussen kabel en accupool of tussen kabel en chassis). Als deze problemen niet direct na het wisselen van de accu zijn ontstaan, maar net iets later, zou je ook de dynamo en de laadspanning van de dynamo moeten controleren. Gezien de hoeveelheid foutmeldingen, denk ik dat het echte probleem in de te lage accuspanning zit: dat kan namelijk heel veel onlogische foutcodes veroorzaken.
    In de middeleeuwen was er de pest, tegenwoordig hebben we managers.
    Fabiawisser met toebehoren 6,0 l/100km

  3. #3
    Problemen zijn direct na het wisselen ontstaan, en starten, verlichting en andere elektra werkt allemaal wel goed dus massa lijkt ondanks de codes in orde. Heb ook de accu polen en klemmen met een staalborstel opgeschuurd, maar dat mocht niet baten.

  4. #4
    Krijg je ze ook allemaal terug naar alle codes verwijderd te hebben?
    Huidige Seat: SEAT Leon 5F FR 1.4 TSI Dynamic Business Plus > 190PK@320NM
    Oude Seat: Seat Leon 1M 1.6 Signo, Seat Leon 1P 1.9 Sport-Up

  5. #5
    Quote Originally Posted by jeroen30jr View Post
    Krijg je ze ook allemaal terug naar alle codes verwijderd te hebben?

    Ja, ze komen elke keer allemaal terug

  6. #6
    Senior Member XPtuning's Avatar
    Join Date
    24-06-2012
    Location
    Midden NL
    Posts
    2,633
    Meet eens bij draaiende motor het voltage direct op de accu, dat zou zo rond 14volt moeten zijn. Let ook op of het voltage fluctueert als het toerental van de motor wordt verhoogd of verlaagd.
    Meet daarna ook het voltage op bijvoorbeeld de sigaretten aansteker.
    Ik vermoed dat je spanningsregelaar in de dynamo defekt is.

    Controleer ook of de massa strip van de motor naar de carrosserie in orde is, bij twijfel gewoon vervangen.
    Exeo ST 1.8TSI (231Pk/364Nm by JD) dual IC - Polo G40 (project)

  7. #7
    Expert Member Cordoba's Avatar
    Join Date
    27-08-2010
    Location
    Groene hart van de Randstad
    Posts
    12,163
    Meet ook eens welke weerstand je meet tussen de min-pool van de accu het chassis, dat zaken werken, wil niet zeggen dat je geen slechte massa hebt. Als je door een slechte massa uiteindelijk maar 11 Volt beschikbaar hebt voor de verlichting doet die het gewoon, alleen ietsje minder fel. ECU en allerlei regelsystemen kunnen wel flink van slag raken door een te lage spanning.

    In mijn visie zijn er 2 logische groepen van mogelijkheden:
    - er zit ergens een slecht contact waardoor verschillende systemen onvoldoende spanning krijgen (diverse mogelijke oorzaken)
    - je hebt de accu niet moeten vervangen doordat de accu zelf slecht/oud was, maar de slechte conditie van de accu is veroorzaakt door een ander probleem (slechte dynamo, slechte spanningsregelaar, lekstroom enz.)

    Door spanningsmetingen te doen zoals XPtuning ook aangeeft, en wat metingen van de elektrische weerstand te doen, krijg je inzicht in welk van de twee groepen je de mogelijke oorzaak moet zoeken.
    In de middeleeuwen was er de pest, tegenwoordig hebben we managers.
    Fabiawisser met toebehoren 6,0 l/100km

  8. #8
    Ik heb de spanning met lopende motor gemeten net, geeft 12.15 aan, met motor uit 12.8. Nu kan het zo zijn dat de dynamo stuk is inderdaad, maar de spanning kan ook omlaag getrokken worden door iets dat kortsluiting maakt terwijl de dynamo gewoon werkt, of niet?

  9. #9
    Je zou even direct op de dynamo kunnen meten welk voltage daar uit komt. Heb bij de Leon 1P ook laad problemen gehad, de massa kabel op de accu had overgangsweerstand (de kabel die in de bevestiging zat, maakte geen goed contact meer).
    Huidige Seat: SEAT Leon 5F FR 1.4 TSI Dynamic Business Plus > 190PK@320NM
    Oude Seat: Seat Leon 1M 1.6 Signo, Seat Leon 1P 1.9 Sport-Up

  10. #10
    Zal ik doen, moet ik dan een stekker hebben die van de dynamo komt?
    En de massa kabel van de accu naar de auto bedoel je met overgangsweerstand toch?

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. [SEAT] [Leon 5F] vcds probleem
    By Ricambi in forum SEAT Leon 5F (2012 - 2020)
    Replies: 1
    Last Post: 01-07-2017, 02:40
  2. [SEAT] [Leon 1M] Elektrisch probleem, massa?
    By maikel100 in forum Elektrische Systemen
    Replies: 3
    Last Post: 27-05-2016, 11:41
  3. Replies: 2
    Last Post: 19-04-2013, 08:12
  4. [SEAT] [Ibiza 6K2] Diverse foutcodes Cupra 1.8T
    By Kockkie in forum Foutcodes
    Replies: 7
    Last Post: 13-03-2012, 07:11
  5. [SEAT] [Altea 5P] Probleem met verbinding VCDS
    By frenske1973 in forum VAG-COM
    Replies: 9
    Last Post: 27-12-2011, 22:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •