Goeie tip voor hogedrukreiniger + schuim?

Dasher

Active member
Lid geworden
21 nov 2013
Berichten
414
Heb al jaren een Kärcher om het pad schoon te maken en daar onlangs zo'n schuimpistool extensie voor gekocht. De hele straat staat altijd blank van de nevel, denk dat de druk te hoog is voor op de auto en het schuim schuimt ook helemaal niet.
Iemand een suggestie voor een leuke hogedrukreiniger voor de auto en een goede combinatie om schuim aan te brengen (pistool/vloeistof) ?
 

McDonald

Well-known member
Lid geworden
18 nov 2010
Berichten
11.899
Misschien handig om te vermelden welk type Karcher en schuimpistool je hebt en welke shampoo je voor de schuim gebruikt.
 

Cordoba

Well-known member
Lid geworden
27 aug 2010
Berichten
13.379
Kárcher is goed in marketing, minder goed in HD-apparaten. Buiten dat is het bij bijna elk merk HD zo, dat je voor een mooie schuimparty allereerst een andere schuimlans nodig hebt (ik ga er vanuit dat je de originele Kärcher schuimlans hebt). Daarnaast kan de druk niet te hoog zijn om een goede foam te krijgen, dan is de druk eerder te laag. Een de hoge druk op de schuimlans creëert een onderdruk in schuimfles (stukje aerodynamica), hoe hoger de druk op de lans hoe groter de onderdruk en hoe meer schuimmiddel wordt meegezogen door het passerende water. De Kärcher hoef je dus niet direct te vervangen, probeer eerst eens of een goede schuimlans het probleem oplost (en zo'n schuimlans is ook bruikbaar op een andere HD eventueel met een aangepast verloopstuk.

In de loop der jaren heb ik veel goede ervaringen gelezen van de Monello Lancia foamlans, waar je voor ongeveer elk merk HD ook de juiste koppeling kunt krijgen. Als je die hebt, is het even spelen met de mengverhouding om de juiste schuimdikte te krijgen. De juiste instelling is afhankelijk van de volgende factoren:
- maximale debiet van het gebruikte tappunt (dus de kraan waar je de HD op aansluit)
- slang (binnendiameter en lengte) tussen kraan en HD
- de hardheid van het water
- het gebruikte schuimmiddel

Ik denk dat die factoren wel duidelijk maken dat blindelings kopiëren van de instelling van een andere gebruiker misschien wel een aardig beginpunt is, maar dat de beste afstelling in jouw geval heel anders uit kan pakken.
 
Bovenaan