[SEAT] [Ibiza 6L] lak laat los

jurgje

New member
Lid geworden
30 apr 2023
Berichten
1
goedendag
ik heb sinds een half jaar een seat ibiza bj 2005
nu heb ik al een tijdje een probleem toen ik hem kocht was de laklaag al een beetje los aan het laten en nu ik hem vandaag afgespoten en gewassen heb ben ik nog meer blanke lak kwijt zie foto`s wie heeft er een oplossing of hetzelfde probleem met dit bouwjaar auto en heeft dit opgelost buiten hem opnieuw te spuiten of te wrappen

https://photos.app.goo.gl/VAKoQUa88uKAwXJW8
 

Menaz

Vriend van SEAT-Online
Lid geworden
29 sep 2004
Berichten
15.003
Bekend VAG-probleem bij geel en rood uit die periode. Onacceptabel natuurlijk. Enige wat je kunt doen is overspuiten.
 

Cordoba

Well-known member
Lid geworden
27 aug 2010
Berichten
13.372
Dit is iets wat bij auto's van deze leeftijd gewoon soms gebeurt, en oorzaak kan bijvoorbeeld liggen in het feit dat de auto jaren terug vaak gewassen is met agressieve middelen, waardoor de blanke lak het op gaat geven.

Het zit bij jouw KameGeleon wel heel vervelend, als het bijvoorbeeld alleen het dak zou zijn, kon je voor het dak nog makkelijk een afwijkende kleur wrappen/spuiten, maar op zo'n verschil tussen voorscherm en voorportier moet je eigenlijk alles aanpakken als je niet een vreemd resultaat wil. Je kunt nog overwegen om er een Harlekin uitvoering van te maken:
iu


@Menaz Niet alleen bij rood en geel, mijn groen metallic Fabia uit 2003 had hier ook last van op het dak.
 

nd-photo.nl

Vriend van Seat-Online
Lid geworden
13 feb 2012
Berichten
37.589
Had er ook last van op mn gele Seat Leon 1M met gele lak. Zoals @Menaz al aangeeft, er is geen andere oplossing dan overspuiten.
 
Bovenaan