SEAT investeert 3 miljard euro in elektrificatie van hoofdfabriek

Ice T

Well-known member
Lid geworden
15 feb 2016
Berichten
1.019
23.02.2023
SEAT SA heeft plannen aangekondigd om in totaal € 3 miljard ($ 3,1 miljard) te investeren in zijn fabriek in Martorell, Spanje, om deze voor te bereiden op de grootschalige productie van nieuwe elektrische auto's. De investering is de eerste stap van het merk Volkswagen in een breder elektrificatieplan dat veranderingen zal omvatten in de R&D-, productie-, logistieke, commerciële, mensen- en organisatorische activiteiten.

Volgens het plan verwacht het merk dat zijn fabriek in Martorell tegen 2025 zal beginnen met de productie van elektrische auto's en voertuigen zal ontwikkelen voor verschillende merken binnen de Volkswagen-groep. Bij het bereiken van dit doel hoopt SEAT dat de fabriek een van de belangrijkste productiehubs voor elektrische auto's van de groep zal worden en tegelijkertijd een sleutelrol zal spelen in de elektrische waardeketen van Spanje.

De plannen van SEAT sluiten aan bij het Future: Fast Forward-project – een engagement van het merk en zijn moedermaatschappij voor de elektrificatie van Spanje. Naast het faciliteren van de elektrificatie van de Martorell-fabriek, zal het plan ook de elektrificatie van de fabriek van het merk in Pamplona, de bouw van een nieuwe gigafabriek voor batterijen in Sagunto, Valencia, en de oprichting van een compleet leveranciersecosysteem stimuleren.

Voor werknemers die in de fabriek in Martorell werken, zal SEAT een uitgebreid opleidingsplan aanbieden dat de overgang van de fabriek naar elektrificatie aanvult en tot doel heeft de organisatie te verbeteren en teams door de veranderingen heen te helpen. Het merk zal ook investeren in eigen productiefaciliteiten om de overgang van de fabriek naar een slimme fabriek te ondersteunen. Hier zal het een verscheidenheid aan data- en business intelligence-tools, virtual reality-technologieën implementeren en big data gebruiken om productieprocessen en realtime monitoring te verbeteren.


SEAT-SA-kicks-off-electrification-journey-as-it-celebrates-30th-anniversary-of-Martorell-site_04_HQ.jpg
 
Bovenaan