[SEAT] [Leon 1P] RCD310 naar RNS310, geen stuurbediening (MFA)

Willem R

New member
Lid geworden
11 mrt 2023
Berichten
2
Sinds heel recent de blijde bezitter van een Leon uit 2012 geworden.
(1.2 TSI, de 105 OK en recentelijk de distributieketting vervangen :) ).
Daar zat, standaard, een RCD310 in, met, in mijn geval, ook de BT-module (onder de bijrijdersstoel), dus ik kon al bellen en muziek via BT.
Tot zover alles prima, maar omdat navigatie wel handig is en alles in 1 apparaat mooier is dan een losse of zelfs mijn telefoon in een klem, een tweedehands RNS310 gekocht.
Overgezet, GPS-antenne onder de centrale luchtroosters geplakt, code ingevoerd (na een uurtje te hebben moeten wachten) en prima geluid, navigatie werkt ook goed en ook de telefoon wordt keurig herkend (na koppelen) en via het (touch)display mee te bellen, MAAR…

Waar de RCD310 (en de telefoon) ook handig vanaf het stuur te bedienen was (MFA), (b)lijken deze toetsen bij de RNS310 helaas (nog ?) niets te doen; niet qua volume, niet de volgende zender en niet voor mijn telefoon :-( .
Is dit een hardwareprobleem (kan haast niet zou ik zeggen, want die ene multistekker/quadlock (en de extra GPS antenne) of moet ik even langs iemand met VCDS ?

Misschien is deze vraag in het verleden al veel vaker gesteld en uitgebreid beantwoord, dan mijn excuses en graag een link, want ik kon em zo gauw niet vinden.

Dank alvast, WiIlem.
 

Willem R

New member
Lid geworden
11 mrt 2023
Berichten
2
Probleem is al opgelost. De nieuwe RNS 310 had in eerste instantie (nog) geen SD-kaartje voor de navigatie. Het nieuwe kaartje werd zojuist gebracht en na het erin doen en even wachten totdat het systeem de nieuwe versie/het kaartje heeft gelezen (en gekoppeld), werkt OOK de stuurbediening van zowel radio als telefoon prima.

Niets met VSCD dus.

Hier kan een slotje op. :)
 
Bovenaan